Založ si blog

Vtedy na západe. ..

Niekedy pred nedávnom v súvislosti s protiurbanovskými manifestáciami v maďarsku bol v regionálnych novinách uverejnený článok ktorý uvážene vyzýval maďarov aby sa oprávnene ozvali a naštartovali verejné protesty proti nedemokratickému postoju Urbana a spol. voči emigrantom. Prehnané výkriky a urážky autora spomínaného článku, od zástancov Urbana nenechali na seba dlho čakať. Zvlášť markantná bola odozva, ktorá nebola ešte uverejnená, ako príspevok, ani ako článok, ale jej základný koncept už koluje po internete. A ktorá prekročila medze slušnosti a bola nakoniec i v rozpore s právnymi predpismi maďarska. A ktorú ako príklad porušenia noriem etiky, bude treba dôrazne odsúdiť. Preto bude uverejnená, aby sme ju mohli najprv poznať, aby sme ju mohli potom v ďalšom odsúdiť.

Po preklade z maďarčiny citujem:
„Vzhladom na obsah tohoto i predchádzajúcich článkov autora je faktami preukázatelný vysoký stupeň rozhladenosti a zdravo osviežujúca miera kreativity.
Fakt prvý: autor výstižne tvrdí že sa im(ktože za okultisti to sú?), podarilo nielenže rozhýbať, ale aj vymeniť stoličky.
Fakt druhý: vyzývať na zamyslenie spojencov Urbana a spol, tj vlády maďarskej republiky, – EU a USA je síce prezieravá ale nereálna možnosť, pretože oni sú tč zaneprázdnení zamýšlaním sa nad vysvetlovaním prúseriálneho raketovania v Sýrii.
Fakt tretí: tvrdiť to, že nám ovce dokážu že nimi nie sú, je pokus o podprahovú manipuláciu, v ktorej sa nám podsúva, že ovce sú schopné myslenia a racionálneho argumentovania, čo sa dá vyhodnotiť ako tvorivý rozvoj fantázie.
Bolo by toho viac, ale končí mi diskuzný limit.“

My ako bezprostrední susedia maďarov sa s obavou predvídavo pozeráme na prenesenia nákazy nekultúrnej intolerancie pisatela tohoto tu spomínaného, ešte síce neuverejneného, ale celkom určite neprimeraného príspevku či článku. Nedopusťme aby sa takéto nevhodné spôsoby preniesli aj na slovensko.

Reakcia na reakciu v diskusii článku o možno celkom istej zvrátenosti nielen Leška

18.04.2018

Diskuzný príspevok bol následovného znenia: „Dobrá správa, autor chystá rešerš tohoto článku. Bude mať jedinú vetu: Ložko, ma soroš.“ Znenie tejto vety sa dá prekódovať rozličným spôsobom. 1 „Leško ma sere“, čo je prejav oprávneneho rozhorčenia nad drístami dotyčného. 2a „Leško je prisluhovač Soroša“ tj je odsúdeneniahodný(ktovie či nielen morálne), [...]

A máme tu ďalšieho tuzemského exota, ktorý sa domnieva, že je presvedčený

16.04.2018

S úžasom sledujem vyhlásenia o tom že útok v Sýrii bol výstrahou pred ďalším použitím bojového plynu v Sýrii a dokonca na celom svete. Najpr ten Makaron a potom nejaký anglán, stary otec nejakého bítlsáka. Ten človek sa skutočne nestačil dobre vyspať a ani učesať. Hovoriť to predtým, keď ešte nie sú dôkazy o tom či vôbec plyn bol použitý a bude sa zisťovať [...]

Zázrak sa stal.

16.04.2018

Presvedčenia sú diagnózami idiotov, liečenie idiotov argumentami zo sveta objektívnej reality spracovávané poväčšine lavou analyticky pracujúcou polovicou mozgu je mrhaním peňazí, nervov a času. To vedel už svojho času uznávaný terapeut dávnoveku Kristus. Preto aplikoval na liečbu idiotov metafory, podobenstvá. Tie totiž toto postihnutie riešia aktiváciou lavej srdcovej [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 33432x
Priemerná čítanosť článkov: 2572x

Autor blogu

Kategórie

Archív