Založ si blog

Manifestovanie ako druh masového šialenstva 1

Úvod

Zhlukovanie ludí do jedného, či už pomyslne – ideologicky, alebo v skutočnosti, davu, v podobe masových zrhromaždíšť rôzneho typu tu odjakživa bolo. Na kmeňových, národných, spoločenských, politických, športových a občianských úrovniach sa košiare tvorili napríklad v nedávnej histórii na nacistiských manifestáciach, kde dominovalo fanatické rečnenia Hitlera.
Alebo v histórii nám časovo a mentálne bližšej to boli mýlniky našej pospolitosti, ako bol febuár 1948 kde s podobne fanatickým odhodlaním v mene svojej vízii sveta rečnil Gotwald.
November 1989, kedy na tribúnach stáli a utvárali koridory našich budúcich osudov tribúni nežnej revolúcie.
Ludia typu Kňažka, Budaja a spol. s pátosom im vlastným, hrali svoje patetickopatické role na doskách javiska našich životov s rovnakým zaujatím a fanatizmom.

I v dnešnej dobe, dobe kedy znova rozhladenosť, rozvážnosť a snaha o objektívne videnie reality zdraželo, a zjednodušené, primítívne a nenávistné videnie sveta zlacnelo, sa nám vyrojil celý, na kultové zhromaždištia burcujúcich, roj buditelov rána.

Jazdcovia apokalypsy rozvracania vsťahov osobných i spoločenských, kritizujú, pohŕdajú a nenávistne útočia. S vervou pre nich charakteristickou, šíria okolo seba dusno.
Čím viacej a horšie, tým pre sanáciu chorobne sa prejavujúcu degradácie ich osobnej integrity lepšie. Vždy sa nájde zástupný objekt a zástupné dôvody.

V našich krajinách to boli: buržoázia a kapitalizmus verzus obohacovanie jednotlivcov na úkor pracujúceho ludu, potom totalitný spôsob vládnutia komunistov verzus snaha o demokratizáciu v prospech občanov tohota štátu, a teraz, ach teraz, nespravodlivý kapitalistickodemokratický spôsob vládnutia voči spravodlivejšiemu rozdelovaniu korýt a válovov nespokojných neuspokojených opozičníkov a ich priaznivcov.
No povedzte, neni to prča?

Vtedy na západe. ..

26.04.2018

Niekedy pred nedávnom v súvislosti s protiurbanovskými manifestáciami v maďarsku bol v regionálnych novinách uverejnený článok ktorý uvážene vyzýval maďarov aby sa oprávnene ozvali a naštartovali verejné protesty proti nedemokratickému postoju Urbana a spol. voči emigrantom. Prehnané výkriky a urážky autora spomínaného článku, od zástancov Urbana nenechali na seba [...]

Reakcia na reakciu v diskusii článku o možno celkom istej zvrátenosti nielen Leška

18.04.2018

Diskuzný príspevok bol následovného znenia: „Dobrá správa, autor chystá rešerš tohoto článku. Bude mať jedinú vetu: Ložko, ma soroš.“ Znenie tejto vety sa dá prekódovať rozličným spôsobom. 1 „Leško ma sere“, čo je prejav oprávneneho rozhorčenia nad drístami dotyčného. 2a „Leško je prisluhovač Soroša“ tj je odsúdeneniahodný(ktovie či nielen morálne), [...]

A máme tu ďalšieho tuzemského exota, ktorý sa domnieva, že je presvedčený

16.04.2018

S úžasom sledujem vyhlásenia o tom že útok v Sýrii bol výstrahou pred ďalším použitím bojového plynu v Sýrii a dokonca na celom svete. Najpr ten Makaron a potom nejaký anglán, stary otec nejakého bítlsáka. Ten človek sa skutočne nestačil dobre vyspať a ani učesať. Hovoriť to predtým, keď ešte nie sú dôkazy o tom či vôbec plyn bol použitý a bude sa zisťovať [...]

ÚŠP, Úrad špeciálnej prokuratúry

Spôsob kritiky bývalých prokurátorov ÚŠP je nevhodný, tvrdia krajskí prokurátori

23.04.2024 17:01

Upozornili, že kritika formou subjektívnych názorov so zjavnými prvkami antipatie je absolútne nevhodná.

Ján Herák

Bývalého poslanca Heráka obžalovali zo znásilnenia a sexuálneho zneužívania

23.04.2024 16:58

Ján Herák viackrát vo svojich vyjadreniach zdôraznil, že je nevinný.

zosuv svahu, klokočina, nitra

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

23.04.2024 16:30

Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí.

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 33490x
Priemerná čítanosť článkov: 2576x

Autor blogu

Kategórie

Archív